Announcement

Collapse
No announcement yet.

OEM branding

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • rupert
    started a topic OEM branding

    OEM branding

    Hi there, I'm trying to setup the OEM configuration (region code and OEM password), keep getting some unknown error messages.

    Am I right that to initially configure a factory-fresh unit, I should upload an XML file like this, with the new password in the OEM group:

    Code:
    <configrecord version = "0.1.0.1">
        <configgroup name = "OEM">
            <configitem name = "Region">
                <value>European Union</value>
            </configitem>
            <configitem name = "password">
                <value>new_OEM_password_to_set</value>
            </configitem>
        </configgroup>
        <configgroup name = "XML Import Control">
            <configitem name = "OEM">
                <value>Set Configuration</value>
            </configitem>
            <configitem name = "Restore Factory Configuration">
                <value>Disabled</value>
            </configitem>
            <configitem name = "Reboot">
                <value>Disabled</value>
            </configitem>
            <configitem name = "Missing Values">
                <value>Set to Default</value>
            </configitem>
            <configitem name = "Delete WLAN Profiles">
                <value>Disabled</value>
            </configitem>
        </configgroup>
    ...obviously with the standard header at the top.

    And then if configuring it again, say for a different region, I need to move the password item into the "XML Import Control" group (with an upper case P) like this:

    Code:
    <configrecord version = "0.1.0.1">
        <configgroup name = "OEM">
            <configitem name = "Region">
                <value>European Union</value>
            </configitem>
        </configgroup>
        <configgroup name = "XML Import Control">
            <configitem name = "Password">
                <value>new_OEM_password_to_set</value>
            </configitem>
            <configitem name = "OEM">
                <value>Set Configuration</value>
            </configitem>
            <configitem name = "Restore Factory Configuration">
                <value>Disabled</value>
            </configitem>
            <configitem name = "Reboot">
                <value>Disabled</value>
            </configitem>
            <configitem name = "Missing Values">
                <value>Set to Default</value>
            </configitem>
            <configitem name = "Delete WLAN Profiles">
                <value>Disabled</value>
            </configitem>
        </configgroup>
    When running either of the above on my unit, I get an XML error response: 'ERROR: Not permitted to change SKU' and 'ERROR: Failed in group "OEM"'. Can anyone offer any pointers? Thanks

  • mariano
    replied
    Please try separating the "Set Configuration" from changing other parameters. So for your first example, break it into 2 XML imports (whether using WebAPI or CLI):
    Code:
        
    <configgroup name = "OEM">
         <configitem name = "Region">      
                 <value>European Union</value>    
         </configitem>    
         <configitem name = "password">      
                 <value>new_OEM_password_to_set</value>    
          </configitem>
    </configgroup>
    Code:
    <configgroup name = "XML Import Control">  
          <configitem name = "OEM">      
                <value>Set Configuration</value>    
          </configitem>
    </configgroup>
    And the same for your second example.
    Last edited by mariano; 01-09-2019, 01:27 PM.

    Leave a comment:

Working...
X