Lantronix Developer Forums  

Go Back   Lantronix Developer Forums > Tools > DeviceInstaller

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-13-2017, 07:51 PM
tpm1510 tpm1510 is offline
Member
 
Join Date: May 2017
Posts: 10
Default Device Installer can't find new XPort Pro hardware

I just received several new XPort Pros (XPP100300S-02R) and dev boards, but I'm unable to configure or even recognize them using the Device Installer software (v4.4.0.4) on my Windows machine.

Here are some of the things I've tried:
-- disabling all NICs/interfaces except for one on the subnet (169.254.X.X) which I believe the XPort should default to
-- disabling my Antivirus and firewall
-- running Device Installer with administrator privileges

For what it's worth, I have a regular XPort (not the Pro version) which is being recognized and is configurable with Device Installer.

I've also tried connecting through the serial port and via telnet (see instructions found at [1] below), from both my Windows and Linux machines, to no avail. In fact, when connecting the board to the serial port on my Linux box, dmesg displays no new information.

What's going on here? Is it possible I received boards that weren't flashed with the proper firmware? Please help!

[1] -- http://ltxfaq.custhelp.com/app/answe...to-an-xport%3F
Reply With Quote
  #2  
Old 06-19-2017, 09:20 PM
tpm1510 tpm1510 is offline
Member
 
Join Date: May 2017
Posts: 10
Default

I purchased the model of XPort Pro running Linux. I've since found a post here on the forums stating that the Linux edition is not supported by the Device Installer.

It also turns out that the baud rate needed for serial comms is different than what's stated in almost all of the documentation I came across... 115200 and not 9600.
Reply With Quote
Reply

Tags
device installer, xport pro

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 11:57 AM.


Copyright Lantronix, Inc. 2013. All rights reserved.
Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.